Pengikut-Pengikut Panglima7

Kalendar Islam

Nov 28, 2008

BN: Kerbau Pendek Di Selangor & Kedah Nampak, BABI Melaka Depan Mata Buat Tak Tahu Ajer..








Assalamualaikum wbr.

Untuk Dikongsi bersama

6 KETUA MENTERI, 6 ADUN, BABI TETAP TERPELIHARA
from Cendawan MALAYA by kulatlapok

Terserlahnya sikap double standard pihak kerajaan BN yang masih terus berlaku zalim dan kejam terhadap rakyat. Kerajaan negeri sanggup menganyang khasnya orang melayu itu sendiri demi menjaga kepentingan politiknya. Sekarang jelas juga kepada kita, pihak berkuasa milik kerajaan BN ini lebih gentar kepada tuntutan penternak babirintihan rakyat marhain di Kampung Kuala Sungai Baru, Melaka yang hidup bergelomang dengan bau najis babi sejak berpuluh-puluh tahun yang lalu. Bayangkan seorang anak jati kelahiran di situ yang sekarang sudahpun berusia 42 tahun, penternakan babi di kawasan itu masih lagi beroperasi seusia pemuda tersebut.

Ini bermakna ternakan babi di situ sudah ada sejak sebelum pemuda itu lahir lagi. Siapa sebenarnya yang hendak masyarakat persalahkan? Penternak atau pihak-pihak yang terbabit seperti pengeluar lesen, Pejabat Tanah, Jabatan Haiwan, Jabatan Alam Sekitar, Pejabat Daerah, Pihak Majlis Perbandaran dan apa sahaja yang berkaitan. Apa yang pastinya agensi-agensi ini ada hubungan langsung dengan pihak kerajaan negeri. Mengapa mereka ini tidak mengambil tindakan sewajarnya dari dahulu lagi? Operasi bersepadu bagi mengurangkan ternakan khinzir daripada lebih 100,000 ekor kepada 48,000 ekor di kawasan Bukit Beruang, Paya Mengkuang dan Man Lok di Melaka pada tahun lepas adalah merupakan peluang terbaik kerajaan negeri untuk melaksanakan tuntutan rakyat .

Namun ianya terpaksa ditangguhkan apabila berlaku ketegangan di antara penternak dengan pihak berkuasa. Namun pihak berkuasa terpaksa pulang dengan hampa apabila enam jentera pengorek yang dibawa untuk menggali lubang bagi menghapuskan babi di ladang tersebut serta enam trak polis, termasuk yang dilengkapkan dengan meriam air tidak dapat menyempurnakan tugas untuk membunuh babi-babi sepertimana yang dirancang.

Apakah maknanya semua ini yang timbul berbagai persoalan dari rakyat kenapa dan mengapa kerajaan negeri takut untuk bertindak? Kini sudah 6 Ketua Menteri Melaka dan beberapa ADUN kawasan tersebut telah bertukar tangan, namun babi di situ tetap gagah berdiri dan Melaka tetap akan terkenal lagi sebagai pengespot utama babi di Asia Tenggara . Syabas, kerajaan negeri dan bertepatan dengan slogannya Melaka Dimana Segalanya Bemula.!!

Demontrasi oleh UMNO DUN Kuala Linggi yang dibuat di Pekan Kuala Sungai Baru pada 24 November 2008, yang turut disertai perbagai pertubuhan kawasan tersebut.

Dipetik dari Cendawan Malaya.

Apa kata orang Melaka...

Wallahualam
Panglima7
Read more...

Pekerja Zoo DiBaham Harimau:Bunuh diri atau Nahas ???















Assalamualaikum wbr.

Ini apa yg dipaparkan dalam surat kabar mengenai pekerja Zoo Singapore, Nordin Montong yang merupakan Rakyat Malaysia:

1.Mula mula Nordin Montong 32 th, jumpa kawan kawan dan beritahu mereka:
"Bye bye. Engkau org TAK akan dpt jumpa aku lagi sa lepas ini"
(ganjil kan kalau org cakap gini ?)(macam org buang tebiat, nak mati)

2.Dia naik basikal.

3.Pergi ke kawasan Buaya, BUANG semua kad kad dalam wallet (bag duit)
di kawasan buaya ini. Pelancong Australia nampak & mereka HAIRAN kenapa org buang barang di kawasan buaya ini?

4. Nordin naik basikal ke kandang HARIMAU PUTIH. Panjat tembok & turun ke kawasan "yg ada air" sedalam 6 kaki.

5.Dia berjalan dalam air ini sambil "memanggil manggil" Harimau. Di tangan
nya sebelah pegang baldi & sebelah pegang penyapu lidi.

6.Harimau (pertama)DENGAR dan pergi cari "yg memanggil manggil". Macam kita juga, kalau "bunyi bising"kan kita akan TENGOK.

7. Nordin Monton berjalan mengharongi air, menuju ke arah Harimau & semakin "mendekatkan diri nya"

8.Seekor Harimau (yg kedua) datang. Kedua dua Harimau MERENONG Nordin.
Dengan jarak "yg sangat dekat" Nordin dah mula rasa takut. Dia kata: Ya ALLAH tolonglah aku. Aku salah. Maafkan aku.

9.Org ramai menjerit (utk kasi Harimau DISTRACT)(supaya dia TAK gigit Nordin)
& pelancong (org putih) baling payung ke arah Harimau, tapi tak kena. Budak melayu yg ambil gambar video, suruh Nordin turun dari batu dan masuk ke kawasan air.

10.Nordin takut, ambil baldi & tutup kepala, kemudian mula turun. Bila dia bergerak, seekor Harimau mula menepuk Nordin (tahu lah tapak tangan dia "berapa punya besar ?"). Orang ramai terus buat bising, supaya Harimau TAK apa apakan Nordin. Kedua dua Harimau KEBINGUNGAN, tengok org org yg buat bising.

11. Dalam masa Harimau (yg dua ekor kebingongan) (pasal bising), datang lah lagi
seekor Harimau. Harimau yg ketiga ini YANG GIGIT & SERET Nordin (macam dia bawa anak dia jalan)(macam kucing angkat anak dia gitu lah). Dibawanya ke dalam (kandang)

12.Pegawai zoo, doktor haiwan, polis etc masa ni dah tunggu. Pegawai zoo memanggil Harimau harimau ini utk masuk dalam kandang. Mereka masuk. Dengan segera, Doktor berikan rawatan pada Nordin...... ..tapi dia DAH Meninggal.

Note :-
juru tembak dah tunggu. Tapi mereka TAK tembak pasal: Harimau "ada kelemahanm nya" Kalau mereka di sakiti (kena tembak sakit kan ?) mereka "akan lebih mengganas, akan terus gigit Nordin (yg di depan mata mereka)

Anda boleh tentukan...apakah cubaan bunuh diri atau sebaliknya...Wallahualam.
Al-fatihah..

Diambil dan diolah sedikit perkataan lamanya oleh
Panglima7
Read more...

Pertembungan Rafidah & Shahrizat Bakal Meremuk Redamkan UMNO.

Assalamualaikum wbr.

Pertarungan sengit buat kali kedua untuk Rafidah sepanjang karier politiknya dalam mempertahankan jawatan Ketua Wanita UMNO dilihat bakal menghancurkan sebelah dari sayap UMNO ke tahap remuk lagi redam.

Atas dasar apa Rafidah begitu sungguh sungguh mempertahankan jawatannya dan minta dilanjutka succession Plan hingga bulan June. Kita tak perlu berteka-teki di sini.
Berdentum petir dilangit, ana sudah tahu berapa voltagenya.

Umum pun sudah tahu maksud dan niat tersirat Rafidah minta tangguh hingga bulan June. Tapi beliau menafikan. Perkara itu sudah dijangkakan. Bukan sahaja menafikan tapi lebih kepada melenting-lenting terhadap timbalannya itu yang mahu tak mahu terpaksa mencabarnya.

Inikah sifat seorang pemimpin wanita???? Anta semua mungkin dah silap pilih pemimpin. Nak tahu sikap dan karektor seseorang pemimpin itu, lihatlah sikap dan attitudenya ketika dicabar. Rafidah telahpun menunjukkannya.

Yang paling cerdik dan opportunist disini ialah bakal naib ketua, Kamalia.
Yang paling berdegar-degar ialah........
anda tamatkan jawapannya di sini.


Wallahualam
Panglima7
Read more...

Akan Berbogelkah Ramlan Abu Bakar ???

Assalamualaikum wbr.

Suratkhabar Sinar hari ini menyiarkan bahawa Presiden Reformis, Ramlan Abu Bakar akan memohon permit dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor awal Disember ini untuk berbogel bersama penyokongnya di hadapan Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SSAAS) kerana membantah dan mendesak Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim yang didakwanya menindas Rakyat miskin dengan menaikkan kadar sewa rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) sebanyak 100 peratus.

Mungkin begitulah cara yang diajar oleh UMNO bagi orang yang suka berselindung disebalik pertubuhan NGO di negara ini. Mungkinkah ini yang diajar oleh ISLAM HADHARI ciptaan UMNO. Adakah ini cara yang betul bagi menegur kerajaan.? Adakah ini cara sebenar yang diajar oleh Nabi SAW yang menjadi ikutan Ramlan Abu Bakar ini.

Lembu pun malu untuk tunjukkan kemaluannya...tapi bagi Ramlan, kemaluan dan ajaran dan hukum Islam sudah tiada nilainya jika dibandingkan dengan nilai kadar sewa rumah yang dijihadkannya.

Fahaman apa yang beliau ikutkan ini....? Tiada dalam sejarah Bangsa Melayu melakukan perkara yang sangat dungu ini. Mungkinkah beliau belajar dari Pak Kaduk. Ayam Menang Kampung Tergadai. Kadar sewa PPRT berjaya diturunkan tapi maruah beliau dan penyokongnya tergadai sungguh !!! Boleh sesiapa khabaqkan pada ana...

Wallahualam
Panglima7
Di Alam Maya
Read more...

Nov 19, 2008

EPF 8% Means Paying More Income Tax ( For High Income Group )

Assalamualaikum wbr.

I would like to share with you my colleague finding on why BN's Government very excited to implement 8% contribution to all Malaysian workers.

Please see below

English Translation :

Assume monthly basic salary is RM4000.

- If your monthly EPF contribution is 11% ( RM440 ), taxable income = RM3560, income tax payable = RM77 .

- If your monthly EPF contribution is 8% ( RM320 ), taxable income = RM3680, income tax payable = RM109 .

Conclusion : If you choose to contribute 8% , you will end up paying more income tax to the government, which will make the government richer. Finance Minister Najib said this measure is meant to boost up the slow-down market, but from this example wee see that the money does not go into the market. Instead the money goes direct into the government's pocket through the greater amount of income tax that we will have to pay. Obviously this measure does not help the market at all.

Translation in Chinese Versa

假设 薪水 RM4000 ,

- 选择 EPF 11% 也就是 RM440 , taxable income 是 RM3560 ,所以 tax RM77
- 选择 EPF 8% 也就是 RM320 , taxable income 是 RM3680 ,所以 tax RM109
Read more...

Nov 18, 2008

Turunnya Harga Minyak - Rakyat Sudah Tak ambil Peduli.

Assalamualikum wbr...

Harga minyak walaupun sudah turun....RM2.00 seliter. Tapi tidak dipedulikan lagi oleh rakyat. Kerana.....Kerana apa.....???

Tidak memberi effect kepada harga barang. Harga barang keperluan tidak turun pun......bukan tidak turun tapi langsung tidak turun. Kalau turun pun kata orang.....itu kes kes terpencil.

Menteri menteri UMNO jangan sakit hati. This is truth. Harga barang keperluan dan harga buah, ayam dan daging, sayur masih jauh melambung dari harga sebenar selepas kenaikan harga minyak March lalu.

Itulah bahananya jika suka-suka hati menaikkan harga minyak.

Penulis malas nak komen....naik atau turun ker...Penulis tetap sakit hati sampai hari ni.

Wassalam.
Read more...

Nov 13, 2008

Apabila Harga Petrol Diminimumkan...Semuanya akan Jatuh

Assalamualaikum wbr.

Kerajaan oh Kerajaan.....
UMNO oh UMNO......
Shahir oh....Samad...

Apabila harga minyak semakin turun dengan mendadak...Kerajaan UMNO di bawah Kementerian Hal Ehwal Pengguna mula kelam kabut. Bila harga minyak naik, menteri-menteri UMNO duk kata...kita simpati dengan beban yang ditanggung oleh rakyat dan negara....tapi bila harga minyak turun dipasaran dunia.... pun dia masih lagi duk kata, ia membebankan kerajaan untuk membayar subsidi dan merugikan pengusaha station minyak seluruh negara. Alahai....macam-macam.

Menterinya Shahir Samad memaklumkan 2 hari lepas dan masih dibawa percakapannya hingga ke hari ini...bahawa kerajaan menimbang akan meminimumkan harga petrol ke paras minimum. Berapa minimumnya...masih lagi menjadi tandatanya.

Kemungkinan kembali ke paras harga asal iaitu RM1.92 seliter atau RM2.00 seliter jika harga minyak masih lagi turun non stop. Sebelum ini kenaikan gila babi yang dibuat oleh Kerajaan Gila ini adalah selepas berlalunya pilihanraya yang ke 12.

Kenapalah hendak diminimumkan harga minyak ??? Rakyat akan hidup lebih susah. Tatkala harga minyak dipasaran dunia menjunam, rakyat tidak merasa penurunan ini apabila kerajaan BN beria-ia ingin mengikat harga minyak dipasaran tempatan(dalam negara) dengan harga minimum. Macam tambatan Ringgit laa...

Tetapi sekiranya harga minyak melambung kembali,saya percaya....Menteri ini akan terus membatalkan harga minimum dan menaikkan kembali harga minyak mengikut nafsu serakah mereka.

Kenapa bila harga minyak melambung melangit dulu....tak terfikir pula oleh Pak Lah dan menteri ini untuk mengikat harga minyak ???

Perlu diingat....kantung negara, Petronas juga kantung menteri-menteri ini sudah mula kekeringan. Ditambah pula dengan krisis kewangan dunia, juga penurunan harga Petrol, Harga Besi dan jatuhnya pasaran saham serta merudumnya permintaan Kelapa Sawit semakin membuatkan Malaysia Pitam. Duit subsidi petrol yang diterima dari petronas mula berkurangan, Kelapa Sawit tidak dapat dieksport, Permintaan ke atas pembelian rumah baru makin berkurangan, hasil eksport negara semakin mengecil. Pelabur tidak datang melabur.

Tapi Malaysia yan dipimpin oleh UMNO dan BN masih lagi mendabik dada di Parlimen kononnya Malaysia tidak terjejas. Ekonomi negara masih kukuh dan mantap. Meraka dah lupa ker....inflasi meningkat sebanyak 9%. Pasaran saham negara pun tak stabil dan jatuh dengan teruknya sehingga Kerajaan UMNO ini terpaksa menggunakan wang Rakyat dalam KWSP untuk Bailout pasaran saham negara sebanyak RM5 Billion. Dan sekarang ada ura-ura dan cadangan agar Kerajaan membeli kesemua Kelapa Sawit yang tidak dapat dieksport untuk menstabilkan harga kelapa sawit di pasaran.

Tahun depan dividen KWSP dijangka jatuh. Pelaburan Insuran Takaful yang biasanya menerima dividen sebanyak 20-32% akan jatuh. Semuanya akan jatuh....dan kerajaan UMNO dan Barisan Nasional pun akan Jatuh juga.

Lu pikirlaa sendiri......

Panglima7
Read more...

Barrack Obama Agen Yahudi ???

Assalamualaikum wbr.

Artikel ini dipetik dari Azrinizam Ibrahim, Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM) untuk kita renung-renungkan.

Ingatkan nasibnya akan sama spt JFK yg mati kena tembak…oleh org yahudi. Rupenya Obama (darah mix tapi bukan dgn yahudi) mmg dah ader link dgn yahudi utk jadi presiden !
Sejarah amerika…selain org yg bukan darah yahudi tidak layak jadi presiden amerika, di antaranya JFK bukan berdarah yahudi- fact Seluruh keluarga JFK mati secara misteri dlm kemalangan.
Selidik la sendri kalau nak tau lebih lanjut…


Barrack Obama membawa kalungan bunga dalam Hall of Remembrance,


Yad Vashem Holocaust Memorial di Jerusalem, pada hari Rabu, 23 Julai 2008.


Adakah Obama dipengaruhi oleh Israel?

Pertama, Obama memakai Yarmulke, lebai orang Yahudi

Yang kedua, hanya orang Yahudi sahaja dibenarkan mendampingi Master Jew. Mengapa Obama mendapat keistimewaan sebegitu?

Yang ketiga, Obama sedang melakukan ritual Yahudi pada dinding Monument Jew.

Perbuatan ini dilakukan oleh orang Yahudi untuk menyampaikan mesej rahsia sesama orang Yahudi sahaja.

Mengapa Obama melakukan perkara yang dibuat oleh Yahudi ini?

Barrack nama pertama Obama adalah nama Yahudi yang berasal dari ayat "baruch". Kebanyakan ahli ibadat Yahudi menggunakan nama "baruch"sebagai nama pertama mereka. Bekas perdana menteri Israel iaitu Ehud Barak juga mengambil nama sempena nama "baruch". Nama kedua Obama juga hampir sama dengan "Ahabah". Bent Ahabah adalah nama untuk synagogue (satu upacara multilation untuk bayi-bayi Yahudi).



Ketika berusia 10 tahun, Obama pernah ke sekolah sosialis Yahudi atau disebut "kibbutz". Obama menyatakan bahawa dia hanya menggunakan tandas sekolah itu sahaja pada waktu itu. Namun ada saksi lain menyatakan bahawa Obama telah menghadiri kelas selama tiga jam di sekolah tersebut.

Adakah Obama dirancang dan dilatih untuk menjadi Presiden Amerika ketika berusia 10 tahun lagi?


Obama sedang melakukan ritual Yahudi.

Tidak menghairankan bila selesai sahaja pengundian, Obama mendapat sejumlah 77% undi dari pengundi Yahudi. Berbanding John Kerry yang hanya mendapat 74% undi daripada pengundi Yahudi pada 2004.

Pada tahun 2000, Al Gore paling banyak mendapat undi daripada pengundi Yahudi iaitu sejumlah 79%. Obama mendapat banyak undi dari pengundi Yahudi di Connecticut dan Massachusetts.

Di Connecticut, 61% Yahudi menyokong Obama. Yahudi mulai suka pada Obama kerana banyak kenyataan Obama secara terbuka menyokong rejim Israel.

"My view is that the United States' special relationship with Israel obligates us to be helpful to them in the search for credible partners with whom they can make peace, while also supporting Israel in defending itself against enemies sworn to its destruction" kata Obama dalam kenyataan medianya pada Haaretz pada 15 Februari 2007. Klik sini

Ramai yang berseronok melihat Barrack Obama menang Presiden Amerika Syarikat. Seolah Barrack Obama adalah Presiden Dunia yang baru. Ramai yang tidak sedar bahawa rekod peperangan yang dibuat oleh
Demokrat adalah lebih banyak dari Republikan.

Namun ada juga yang sebut bahawa tidak ada bezanya antara Bush dan Obama. Cuma mungkin yang baru ini adalah "Bush Kulit Hitam". Benarkah begitu?


Gambar: Obama dinasihati oleh Rahm Emanuel, seorang Yahudi ketika kempen Presiden


Pada November 2008, Rahm Emanuel (seorang Yahudi, anak seorang Israel) baru sahaja ditawarkan jawatan oleh Obama menjadi White House Chief Of staff. Dan lebih memeranjatkan lagi bila mentor Obama sendiri iaitu Abner Mikva menyatakan "Obama will be the first Jewish President of USA" dalam Jerusalem Post pada 5 November 2008

"Our job is to rebuild the road to real peace and lasting security throughout the region. Our job is to do more than lay out another road map. That effort begins with a clear and strong commitment to the security of Israel: Our strongest ally in the region and its only established democracy. That will always be my starting point."

ucapan Obama ketika bercakap kepada kumpulan American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) di Chicago pada 2 Mac 2007. Nampaknya jika dasar Bush dianggap sebagai kejam dan keras terhadap dunia Islam, apa kurangnya dengan Obama?

Dasar Obama mungkin halus dan "makan dalam". Musuh yang "silent killer" lebih bahaya dari musuh yang nampak secara nyata. Presiden Amerika tetap Presiden Amerika, mereka datang dari pelobi yang Sama.

Berhati-hatilah kita...

Artikel dipetik dari

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia (GPMM)

Oleh Panglima7
Read more...

Nov 12, 2008

Pak Lah Oh....Pak Lah....




Assalamualaikum Wbr...

Sekali sekala perlu juga kita tersenyum dari asyik serius sangat ketika membaca artikel politik yang kadangkala memanas dan membakar jantung hati kita.

Kita berlawak seketika.
Panglima7
Read more...

Benarkah Sajak Kematian Tidak Sesuai

Assalamualaikum Wbr.

Sudah 3 malam cerita mengenai Sajak kemataian yang ditayangkan kepada pelajar tahun
1&2 diberi ulasan meluas di dalam berita Media Perdana. Ramai yang menuntut agar ditarik balik dan dikenakan tindakan kepada pembuat cerita tersebut, tak kurang juga yang bersetuju ianya ditayangkan kepada murid-murid sekolah agama agar mereka tidak rosak akhlaknya. Melentur buluh biar dari rebungnya.

Walau bagaimanapun Menteri Pendidikan, Dato Hishamuddin Tun Hussein menggesa tayang itu dihentikan dan dalam masa yang sama membuat sisatan serta mengkaji samada tayang tersebut sesuai dengan peringkat umur murid-murid yang terlibat.

Pada hemat saya, dalam hal ini tayangan Sajak Kematian adalah sesuatu yang sangat baik lebih lebih lagi ia dibuat melalui plot cerita drama yang bagi saya ianya meninggalkan kesedaran dan impak yang besar dari segi ingatan pada sesiapa sahaja yang menontonnya. Syabas saya ucapkan pada mereka yang bertungkus lumus menjayakan drama atau ceritera ini dalam mencegah keruntuhan Akhlak umat Islam terutamanya Melayu dewasa ini.

Cuma bagi saya.....kesan buruk bagi murid-murid sekolah rendah yang menontonnya tidaklah besar sangat sepertimana yang diperbesarkan oleh ibu-bapa-ibu bapa di dalam Media Tiga Suku ini. Juga saya sarankan Janganlah Jais target tayangan ini pada mereka yang berumur 7-8 tahun ini sahaja.....sepatutnya tayangan Sajak Kematian ini perlu difokuskan khas pada mereka atau remaja yang sedang menuju proses akil baligh ini. Ini sangat perlu, bukan perlu tapi WaJIB dilakukan pada mereka yang akil baligh yang kebiasannya berumur 14 tahun dan dilanjutkan hingga ke Peringkat Universiti bagi mencegah dan membentung keruntuhan moral remaja melayu.

Wallahualam

Panglima7
Read more...

PM : Cadangan Mahathir Menghancurkan UMNO & Melayu

Assalamualaikum wbr.

Bersua kembali setelah agak lama menyepikan diri. Terbaru malam tadi Tun Mahathir dalam ucapan beliau ketika berada dalam satu majlis, menyatakan Perdana Menteri Malaysia boleh dilantik dikalangan bangsa lain selain bangsa Melayu jika mendapat sokongan majoriti dari Parti Barisan Nasional. Jawatan Perdana Menteri bukannya hak mutlak orang Melayu sahaja tetapi boleh diisi oleh orang Cina atau India di dalam Barisan Nasional. Tidak ada dalam perlembagaan ujarnya yang Jawatan Perdana Menteri ini mesti dikalangan orang Melayu ujarnya.

Apa sudah jadi ??? Di mana penyokong penyokong Melayu khususnya orang Melayu yang totok UMNO apabila idolanya berkata demikian ??? Kata-kata beliau ini bukan sahaja boleh merosakkan dan menghancurkan Melayu tetapi juga Ketuanan Melayu yang di agung-agungkan oleh UMNO itu sendiri. Di mana kalau dalam kamus UMNO, Melayu di Malaysia ini hanya tinggal kuasa aje. Yang lain-lain dimonopoli oleh bangsa lain. Apabila kuasa politik sudah berpindah tangan dari Melayu ke Bangsa lain maka bagi UMNO slogan Takkan Melayu Hilang Di Dunia hanya tinggal slogan dan sejarah sahaja.

Kata-kata Mahathir yang telah menjelang senja ini hanya memendekkan umur politik kuasa UMNO yang sedang bertarung dengan SakaratulMautnya.

Nak dengar juga pendapat dari orang-orang Melayu UMNO....tentang cakap boss mereka yang bernama Mahathir ini. Takkan senyap ajer kot !!!! Mati akal ke?

Panglima7
Read more...

Nov 8, 2008

Caruman KWSP : Arahan Kaduk Siapakah Ini ?

Assalamualaikum wbr.

Saya ingin menarik perhatian anda mengenai caruman KWSP yang diumumkan Najib kononnya ianya satu berita yang menggembirakan rakyat Malaysia setelah kerajaan UMNO & BN mengambil 5 Billion Ringgit duit rakyat dalam KWSP untuk bailout pasaran saham Negara yang tak stabil ini.

Najib mengumumkan akan pengurangan caruman KWSP dari 11% yang dipotong sekarang ke 8% yang satu tarikh yang ditentukan. Potongan 8% ini akan dibuat secara automatik manakala pada mereka yang ingin mengekalkan 11% caruman seperti yang ada sekarang perlu mengisi borang.

Idea siapakah ini??? dan siapakah the culprit yang membuat arahan mangkuk ini ??? Sepatutnya mereka yang ingin carumannya dikurangkan, dialah yang perlu mengisi borang pengurangan caruman dan manakala mereka yang ingin mengekalkan potongan caruman 11% ini tidak perlu mengisi mana-mana borang, dan potongannya akan dibuat secara automatik. Ini terbalik punya arahan. Menyusahkan rakyat juga mereka meraka yang terlibat di dalam Pengurusan Sumber Manusia terutamanya HR Dept.

Di saat-saat mereka mengumum dan menghebahkan rakyat supaya berjimat cermat, bijak membeli tetapi sekarang mereka menyuruh rakyat berbelanja dan membeli dengan mengurangkan caruman KWSP. Ada contradiction di sini. Ini menunjukkan EKONOMI negara bermasalah. Cakap pemimpin UMNO & BN tak serupa bikin. Kata ekonomi Malaysia bagus dan tak effect kepada negara....tetapi mengapa caruman KWSP rakyat dikurangkan dan kenapa pinjam duit KWSP untuk bailout Pasaran Saham Negara???

Suruh rakyat berjimat cermat tetapi mengurangkan caruman KWSP untuk rakyat berbelanja. Pandir sungguh menteri-menteri UMNO & BN ni yang dipilih oleh mereka yang kaduk dalam election yang lepas.

Wallahualam
Panglima7
Read more...

Nov 5, 2008

Polis oh Polis....


Assalamualaikum wbr.

Kartun ini hanya sekadar hiburan dan tiada kena mengena dengan sesiapa sahaja.
Jom kita renungkan....adakah ada kebenarannya....
Tuan sahaja yang tahu.

Panglima 7
Read more...

Nov 3, 2008

Tiba-Tiba Jaguh Kandang UMNO Ingin Membela Melayu

Assalamualaikum wbr...

Telah sekian lama sejak jatuhnya 5 negeri + 1 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, di bawah genggaman Pakatan Rakyat, Tiba- Tiba UMNO yang dahulunya membangsatkan bangsa Melayu, korang dah lupa ke dalam Mesyuarat Agung UMNO pada Tahun 1988 atau 1989, Pas masuk Para Perwakilan UMNO yang diberikan kepada semua Perwakilan UMNO untuk dipakai semasa Persidangan berlangsung telah ditulis dalam tulisan Jawi dengan berbunyi Parti KEBANGSATAN Bangsa Melayu.

Masih ingatkah kita lagi...bagaimana banyak Rumah setinggan orang Melayu habis dirobohkan....mereka beri notis 1 hari aje untuk keluar cari rumah lain. Kasihan orang Melayu...sehelai sepinggang meninggalkan rumah bersama dengan anak-anak kecil yang dikendong, mereka pergi dengan linangan air mata. Surau-surau dirobohkan, Penjaja-penjaja di pekan-pekan dihambat seperti anjing kurap oleh Majlis Penbandaran dan barang niagaan mereka dirampas.

Tetapi sejak akhir-akhir ini, parti UMNO yang dahulunya membangsatkan bangsanya sendiri tiba-tiba ingin menjadi jaguh kandang dalam membela nasib melayu seluruh Malaya. Eeee....Sungguh memualkan dan meloyakan tekak aku bila membaca hasil tulisan mereka-mereka ini....

Dah laa....korang baca la pulak....nak muntah ako. Sila Klik
Read more...

BPR - Badan Penebus Rasuah Kerajaan

Assalamualaikum wbr.

Selamat bertemu kembali. Baru semalam Ketua Pengarah BPR mengumumkan akan menyiasat pembelian Eurocopter oleh dan hari ini siasatan terhadap pembelian ini telah pun selesai. Terkejut beruk juga rakyat Malaysia agaknya, bila siasatan ini mengambil masa tidak sampai pun sehari. Cepat dan pantas BPR menjalankan siasatannya. Mana takknya, kalau sesebuah syarikat yang diaudit oleh badan bebas seperti KPMG atau Price Water House, ia mengambil masa yang agak lama untuk kita mengetahui keputusannya. Begitu juga dengan SIRIM atau BVQI, paling lama pun audit yang mereka buat untuk ISO 9001 14001 atau 18001, paling lama pun memakan masa 2-3 hari bergantung pada besarnya syarikat tersebut.

Tapi apabila BPR menjalankan siasatan pembelian Eurocopter dengan cepat lagi pantas dilihat seolah-olah ingin membersihkan nama kerajaan UMNO dan Barisan Nasional yang telah tercemar dengan tuduhan rasuah oleh pelbagai pihak. Begitu juga dengan siasatan ke atas penganjuran Monsun Cup. Cukup mudah mencapai keputusannya. Akhirnya keputusan berakhir dengan kata-kata " Tiada Penyelewengan."

Telus dan bebaskan BPR ??? Saya ulangi Telus dan Bebaskan BPR dari Cengkaman Kerajaan UMNO dan Barisan Nasional juga Perdana Menteri..????Jawapannya cukup mudah. Duduk pun di bawah Jabatan Perdana Menteri manakan ada ketelusannya. Jadi kuda tunggangan Abdullah lah jawabnya.

Menghabiskan boreh dan duit rakyat ajer....membela kuda hitam ini.

Wallahualam.
Panglima7.
Read more...
Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara