Pengikut-Pengikut Panglima7


Kalendar Islam

Mar 30, 2010

95% Orang Melayu Tidak Percaya UMNO.???

Salam,

Satu survey dari akhbar harian hari ini mengumumkan keputusan survey yang dibuat ke atas para pembaca Akhbar Sinar mendapati bahawa 95% orang Melayu tidak percayakan UMNO lagi, manakala 5% sahaja yang masih percayakan UMNO.

Ini menunjukkan cakap-cakap Pemimpin UMNO tidak boleh dipercayai rakyat.  Banyak kelentongnya daripada kebenaran.  Banyak penyelewengan peruntukkan wang rakyat daripada diagihkan.  Banyak cakap daripada kerja.  Banyak slogan daripada action.   Banyak temberang daripada betulnya.

Kalau anda percayakan UMNO anda termasuk dari golongan 5% ini.

Walaupun survey itu hanya dari Akhbar Sinar namun ini sudah cukup merisaukan pemimpin UMNO.

Terjemahkan rasa tidak percaya anda kepada UMNO & BN melalui Undi di Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor dengan mengundi Pakatan Rakyat.

Written By Panglima7

4 comments:

Prof. Era Pasca said...

meh ke blog ambo nengok gambar nye... hahaha

mesti terkejut beruk Umno... 90 persen tu.. bukan sikit...

http://bagindareformasi.blogspot.com/2010/03/panas-95sen-melayu-tak-sokong-umno.html

Panglima7 said...

Ok Baginda....
hamba pergi sekarang.

jebat_berani said...

SALAM KEKANDAKU DATO PANGLIMA 7..

95% KAUM MELAYU TIDAK PERCAYAKAN UM-NO BUKANLAH LAGI SESUATU YANG MENGAHIRANKAN..SETELAH LEBIH 50 TAHU MEMERINTAH MALAYSIA LIHATLAH SEJAUH MANA KEMAJUAN YANG TELAH DIBAWA UM-NO KEPADA ORANG MELAYU??

KALAU PUN DAPAT KITA LIHAT MELAYU UM-NO YANG KAYA HANYALAH KRONI-KRONI MEREKA SAHAJA SEDANGKAN RAKYAT KEBANYAKAN SEMAKIN HARI SEMAKIN DIHIMPIT DEN PELBAGAI BEBAN SEJAK UM-NO MEMERINTAH..

NYATA SEKALI UM-NO TELAH GAGAL MEMBELA NASIB KAUM MELAYU SELAMA MANA IA TELAH MEMERINTAH MALAYSIA..MALAH HAMBA YAKIN UM-NO TIDAK PEDULI AKAN SAMA SEKALI NASIB YANG MELANDA KAUM MELAYU HARIN INI SELAGI MANA KEDUDUKAN MEREKA TIDAK TERGUGAT..

PILIHAN RAYA TAK KIRA SAMA ADA PILIHANRAYA KECIL ATAUPUN PILIHANRAYA UMUM ADALAH MEDAN TERBAIK MENGHUKUM PERBUATAN UM-NO INI..KEZALIMAN DAN KEALPAAN MEREKA TERHADAP MEMBELA NASIB RAKYAT KHUSUSNYA KAUM MELAYU SUDAH TIDAK BOLEH DIMAAFKAN LAGI..

SEMOGA KAUM MELAYU SEDAR AKAN PERKARA INI..JANGAN DIBIARKAN DIRI TERUS MENJADI MANGSA UM-NO DEMI MENJADI "HANG TUAH" YANG TAAT MEMBUTA TULI KEPADA PEMERINTAH..JADILAH "HANG JEBAT" YANG SANGGUP MENDERHAKA DEMI MENEGAKKAN KEBENARAN...

Panglima7 said...

Salam kekanda dato Panglima Jebat.

Benar Dato Panglima Jebat. Kita patut menghukum UMNO & BN dalam mana-mana pilihanraya samada kecil mahupun umum. Jangan ikut cara Hang Tuah yang taat membuta tuli kepada pemerintah yang zalim kepada rakyatnya.
Justeru itu hamba bersama mu Dato Panglima Jebat.

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara