Pengikut-Pengikut Panglima7


Kalendar Islam

Feb 22, 2011

Lepas Balik Haji..Dah Tak Mahu Solat Lagi dah.

Assalamualaikum Wbr,


Inilah adalah satu kisah benar mengenai seorang Haji yang tidak mahu solat lagi setelah pulang dari Mekah. Haji ini ialah seorang biasa yang kadangkala menunaikan solat fardhu di masjid sebelum dia pergi ke Mekah untuk menunaikan fardhu haji.

Apabila dia kembali dari Mekah dia tidak pernah lagi datang ke masjid untuk menunaikan solat fardhu dan dikhabarkan yang dia langsung tidak menunaikan solat.

Apabila ditanya dia menjawab begini "Solat di Mekah adalah bersamaan 100 ribu kali solat ditempat lain. Hampir 40 hari aku berada di Mekah, maka aku tidak perlu untuk solat lagi kerana jika aku hidup sehingga 80 tahun maka Allah masih berhutang dengan aku".

Kisah yang agak kelakar tapi inilah hakikatnya apabila agama diukur dengan logik.   Semoga haji tersebut kembali kejalan yang benar dan kembali menunaikan solat.

Moral cerita - Masih wujud lagi Pak Pandir di zaman moden ini.

Panglima7
So anonymous dan UMNO…jangan ikut pakai logik. Agama Islam tak boleh diukur dengan logik akal kamu...hahahaha.

2 comments:

Melur Jelita said...

Wahhhhhhh...hmm..ar...ngeeeee..tak tahu nak kata apa..tak terkata...

Anonymous said...

Bagi sini alamat Pak Aji tu, aku nak doakan dia direndang dia dalam minyak panas. Dia boleh kata Allah berhutang dengan dia, memang spesis Si Nyanyuk Tua Bekas Perdana Menteri Malaysia.

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara