Pengikut-Pengikut Panglima7


Kalendar Islam

Mar 14, 2011

MCA Rupanya Yang Membela Loteri & Judi.

Assalamualaikum Wbr.


Apa yang Pemimpin MCA - Chua Soi Lek sibuk-sibuk nak perjuangkan hak kebebasan Kaum minoriti yang nak bermain loteri di Kelantan.   Utamakan dan hormatilah kehendak golongan majoriti Melayu yang rata-ratanya beragama Islam yang menguasai 95% rakyat di Kelantan.  Takkanlah kerana golongan minoriti yang tak sampai beberapa ribu orang ini menyebabkan Loteri tak jadi diharamkan.  Ada akai kaa....???  Apa punya mangkuk rakan pemimpin kepada UMNO ni.

Pemimpin MCA ini dikatakan ingin bertemu dengan Datuk Nik Aziz bagi mengetahui rasional disebalik pengharaman Penjualan Tiket Loteri ini oleh Kerajaan Kelantan.  Dah berpuluh tahun duduk semeja dengan UMNO pun...masih tak tahu lagi tentang ISLAM yang mengharamkan judi.  Ntah-ntah selama ini ...ngko asyik bermain judi dengan orang-orang UMNO, sampai pelik bila Kerajaan Kelantan haramkan perjudian Loteri.

Lu bagi gua nak angin laa Suwei Lek......hormatilah keputusan Kerajaan Negeri.  Hormatilah agama Islam.  Keputusan ini bukan keputusan Nik Aziz seorang.  Yang lagi Lahabaunya ialah UMNO.....sibuk duk cabar Kerajaan Selangor supaya mengharamkan Loteri.  Nanti bila Kerajaan Selangor dah haramkan loteri di Selangor...UMNO lah yang mula-mula sekali menentangnya.  Weiii...Ko Islam ker...Melayu ???

Panglima7

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara