Pengikut-Pengikut Panglima7

Kalendar Islam

Oct 21, 2011

Pesanan Dari Mimpi Rasulullah SAW


Bismillahirrahmaanirrohimm.

Assalamualaikum Wbr.
Gambar hiasan

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah R.A berkata, Nabi Muhammad saw bersabda: "Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan..."

1. Aku telah melihat seorang daripada umatku telah didatangi oleh malaikat maut dengan keadaan yang amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBU BAPANYA.
2. Aku melihat seorang daripada umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyeksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.
3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka dia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.
4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan menggunakan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan ke dalam mulutnya dan dikeluarkan rantai tersebut melalui duburnya oleh malaikat Ahzab, tetapi oleh kerana SOLATNYA YANG KHUSYUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga dia dihalang daripada meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH S.W.T memberinya minum hingga dia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpul, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil memimpin ke kumpulanku seraya duduk di sebelahku.

7. Aku melihat seorang daripada umatku berada di dalam keadaan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan bingung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH S.W.T lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya, maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya, lalu berbicaralah mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH S.W.T lalu menabir muka dan kepalanya daripada bahaya api tersebut.
Panglima7
Panglima sharekan atas kiriman email dari sahabat.  Semoga bermanfaat untuk kita semua di alam yang pasti kita temui.

8 comments:

ika~~ said...

pedoman brsama..
thx!kdg2 kita prlu saling mengingati :))

Anonymous said...

ASSALAMMUALAIKUM..

MAAF MENGGANGU,MINTA JASABAIK SAUDARA UNTUK MENDOAKAN KESEJAHTERAAN SAHABAT KITA DARI SINAR RAUDAH YANG SEKARANG SEDANG BERTARUNG NYAWA AKIBAT DEMAM DENGGI YANG KRITIS.. MOGA DENGAN DOA SEMUA ALLAH MEMAKBULKANNYA.AMIN

MINTA KONGSIKAN KEPADA RAKAN-RAKAN YANG LAIN.MUDAH2AN ALLAH MENDENGAR SALAH SATU DOA DARIPADA KITA.TERIMA KASIH HANYA ALLAH SAJA YANG DAPAT MEMBALAS JASA BAIK SAUDARA.

Panglima7 said...

Waalaikumsalam Wbr.
InsyaAllah Panglima doakan kesihatan dan kesejahteraan sahabat kita itu...semoga dia diberi kesabaran dan semoga Allah menyembuhkan demam dengginya. Pesan kepada Amy....banyakkan minum air 100 Plus dan kalau boleh makan sup ketam. InsyaAllah kita berusaha. Allah menyembuhkan.

Anonymous said...

Hadis ini riwayat siapa? Ganjil saja bunyinya.

Panglima7 said...

Anonymous....kau tak nampak ker...kat atas tuu...sape yg meriwayatkan. Ape laa...!!

kak yah said...

Maaf, tmpg ty...apa status hadis di ats? samada hadis ni sahih, hasan atau daif? harap dpt beri pencerahan...

kak yah said...

Maaf, tmpg ty...apa status hadis di ats? samada hadis ni sahih, hasan atau daif? harap dpt beri pencerahan...

Anonymous said...

Maaf, tmpg ty...apa status hadis di ats? samada hadis ni sahih, hasan atau daif? harap dpt beri pencerahan...

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara