Pengikut-Pengikut Panglima7

Kalendar Islam

Jan 9, 2012

Hasan Ali Perjuangkan Islam di Kulit Melayu.

Bismillahirrahmaanirrohimm.

Assalamualaikum Wbr.

TV Sukusakat memainkan kenyataan DHA yang mengatakan, beliau tetap memperjuangkan Islam, Bangsa Melayu dan Institusi Raja.   Ermm....nada bunyinya macam nada penyokong UMNO jer...cumanya UMNO memperjuangkan bangsa Melayu yang menjadi keutamaannya, kedua baru ler Islam Hadhari. (Islam yang separuh-separuh...Islam yg mendatangkan keuntungan besar bagi UMNO bila melaksanakan)

Untuk pengetahuan....Islam tidak memperjuangkan bangsa......tetapi Islam memperjuang dan meninggikan syiar Allah tanpa mengira bangsa. Perkara yang paling obvious di sini.....nampak sangat DHA cuba membodek TG Haji Hadi Awang...kononnya hanya TG Haji Hadi Awang yang lebih layak menjadi PM jika PR menang dalam pilihanraya umum yang akan datang jika nak banding dgn Anwar yang ada masalah moral.  Bukankah itu tandanya niat beliau untuk melaga-lagakan sesama pemimpin Pakatan Rakyat.

Memang pun.....aku pun setuju kalau TG Haji Hadi Awang jadi PM.....tetapi DHA janganlah melangkah bendul dan membuat spekulasi yang boleh merugikan PAS dan Pakatan Rakyat.  Segala keputusan dibuat melalui musyawarah.  Kata memperjuangkan Islam...tetapi tindak tandukmu...menjurus ke arah kerosakkan.....seperti gunting dalam lipatan.

Aku sokong pemecatan engkau.

Panglima7.
PAS tetap dengan dasarnya yang tak berubah......Menegakkan Negara Islam.

1 comment:

JAKA said...

perjuangan suci :

mesti iklas keranaNya
mesti jelas matlamatnya
mesti bersama suka duka
mesti patuh kepada ketua
mesti setia kepada jamaah
mesti tahan diuji
mesti byk kerja dari bicara

dan yang penting.....

mesti jangan masuk MEDIA MUSUH.

Wahai hassan ali...kembalilah kamu ke asal mu.

kembalilah kamu bersama mereka yang sehati dengan mu.

kau mungkin petah bicara tapi sgt mentah dlm perjuangan agama.

kau masih mentah tidak mengenal syurga neraka, musuh dan saudara.

kau termakan hasutan iblis yg menjanjikan tertegaknya agama disebalik perjuangan bangsa..

dulu kau juga kata kalau tegak agama, bangsa akan bersama.

cukuplah....goodbye to you.

you are now a friend of ibrahim ali. panglima jihad membela melayu tp membiar melayu tergadai oelh pemimpin melayu sendiri.

the last person kita nak ikut dlm malaysia ini ialah ibrahim ali lah.

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara