Pengikut-Pengikut Panglima7


Kalendar Islam

Jan 26, 2011

Cabaran Paling Mangkuk dari Ketua Penerangan UMNO Di DUN Tenang

Assalamualaikum Wbr.

Inilah cabaran paling mangkuk dalam tahun ini oleh Ahmad Mazlan.  Lain kali cakap guna akal.

Kenyataan Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Mazlan yang juga merupakan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang turun berkempen di DUN Tenang......bukan sahaja mencerminkan kerendahan intelektualnya sebagai Ketua Penerangan UMNO tetapi menjadi persoalan rakyat bagaimana kenyataan ini boleh keluar dari mulut seorang Menteri.  Menteri tuu...Fuhyooo.....belajar tinggi2 tapi kenyataan tak boleh pakai.

Beliau mencabar negeri-negeri dibawah Pakatan Rakyat seperti Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Kelantan agar menurunkan harga barangan seperti Petrol.  Hahahaha...rendahnya IQ Menteri UMNO ini rupanya.  Bukan nak kata aku pandai sangat.....tapi bila dah jawat pangkat menteri...berhati2lah bila mengeluarkan kenyataan kepada umum.  nanti ditertawakan orang.

Hangpa tak layat berdebat dengan DS Anwar...tak payah jauh-jauh.....dengan ako pun boleh.

Bukankah harga minyak petrol adalah harga kawalan di bawah kuasa Kerajaan Pusat.

PM kita bukan sahaja dapat subsidi minyak tetapi dapat minyak Free dan kereta Free untuk segala urusannya. tapi rakyat mana dapat free....yang bayar harga minyak rakyat....yang dapat minyak Free Menteri-Menteri UMNO.

Kalau beliau cabar Pakatan Rakyat bagi subsidi supaya harga minyak petrol diturunkan di negeri-negeri Pakatan Rakyat.......berilah kuasa kepada kami memerintah kerajaan Pusat.  Undilah PR sekali sahaja dalam Pilihanraya Umum yang ke 13 ini.  Lihatlah bagaimana Kerajaan Pakatan Rakyat yang memiliki kuasa memerintah seluruh Malaysia menurunkan harga minyak petrol.  Jangankan Minyak Petrol....semua harga barang akan diturunkan harganya untuk kesejahteraan seluruh rakyat..

Kalau tak undi Pakatan Rakyat......macammana Minyak nak Turun harganya.
Sila Klik SINI untuk berita lanjut.

Panglima7

1 comment:

penyokong PKR Tulen said...

tak payah layar buruk....ko lagi bodoh...yang kokata boleh turun turun ler...awat nak kisah bawah sape...turun le harga kat negeri kekuasaan PR...aku ni undi PR tau...awat kalau dah kami bagi menang ingat nak perang-perrang fakta atau kenyataan ja ka...dok temberang macam ni PRU 13...jgan harap aku ngan family aku dan kawan-kawan aku akann kempen tak sokong PR...bodoh semacam jer semua...dok mengaku menang berdebat..ingat kita nak yang tu ker....kalau dah pandai turun jer le kat negeri yang kita menang....tak guna akai ke..

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara