Pengikut-Pengikut Panglima7

Kalendar Islam

Apr 10, 2011

Rakyat Sarawak Sudah "PanasSs!!!" Untukmu Sarawak..Pukulan Cedok Untuk BN

Assalamualaikum Wbr...

Tanda-tanda UMNOBN Bakal Tumbang di Bumi Bertuah Kenyalang.
Panglima sungguh terkesan bila membaca entry ini. Rakyat Sarawak sudah "Panas". Sesuatu yang tidak pernah berlaku dalam sejarah Pilihanraya di Sarawak. Maka Panglima suka untuk berkongsi dengan tuan-tuan sekelian. InsyaAllah Tsunami Besar bakal melanda Sarawak 16 April ini.

Dipetik dari Blog : Sebagai tanda hormat Klik di sini --->>> Blog-list Malaysia Milik Jeebond

5,000 hadiri ceramah DAP: Sentimen "Undur Taib" memuncak

Ketua Menteri Taib Mahmud didakwa telah menelan tanah yang luasnya bersamaan 20 kali ganda keluasan Singapura, dan beliau dicabar agar memuntahkan separuhnya untuk menunjukkan keikhlasannya kepada rakyat! Demikianlah cabaran Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang dalam satu ceramah di Kota Sentosa, Kuching yang menarik kehadiran kira-kira 5,000 orang, semalam.

Lim Kit Siang (gambar kiri) disambut dengan tepukan gemuruh


setibanya di Kota Sentosa, dan beliau memulakan ceramahnya dengan melontarkan soalan, "Sudahkah rakyat bersedia untuk perubahan?", disambut dengan teriakan, "Ya!"

Taib Mahmud, atau lebih dikenali sebagai "Pak Uban" dijadikan sasaran sepanjang kempen PRN Sarawak, dan isu ini mendapat sambutan yang hangat terutamanya di kalangan komuniti Cina. Lim Kit Siang memetik Sarawak Report bahawa Taib Mahmud dan kerabatnya telah menelan tanah yang luasnya kira-kira 20 kali ganda keluasan Singapura, dan Taib dicabar agar memuntahkan separuh daripadanya, untuk membuktikan keikhlasannya terhadap rakyat.

Antara isu yang dibangkitkan termasuklah kematian Penolong Pengarah Kastam Ahmad Sarbani, klip video seks yang diedarkan "Datuk T", keselamatan dan sebagainya - untuk membidas bagaimana kerajaan mengamalkan double standard dalam pentadbiran.

Beliau berkata, tsunami politik pada 8 Mac 2008 bermula dari "angin kencang" di PRN Sarawak 2006; seandainya rakyat Sarawak berjaya mencetuskan tsunami kali kedua, maka PRU yang akan datang bakal menyaksikan bagaimana Najib menyandang jawatan Ketua Pembangkang Parlimen, dan Ketua Pembangkang Parlimen sekarang, Anwar Ibrahim akan mengambil alih jawatan Perdana Menteri.

Kata-katanya ini disambut dengan tepukan gemuruh di bawah pentas. Selain itu, Voon Lee Shan yang tersingkir dari senarai calon DAP turut hadir untuk memberi sokongan, dan disambut dengan tepukan gemuruh oleh pengundi.


No comments:

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara