Pengikut-Pengikut Panglima7

Kalendar Islam

Mar 9, 2010

Putaran Bumi Semakin Laju Akibat Gempa Bumi.

Subject: Putaran Bumi Semakin Laju Akibat Gempa Bumi




Assalamualaikum kawan2...

Hari ini aku nak bercerita pasal gempa bumi yang sedang berlaku tahun ni,yang semakin aktif di seluruh dunia,

di mana kalau korang perasan ianya bergegar di dalam kitaran 2 minggu di benua berlainan,dan dalam minggu ini aje,

1 gempa besar belaku di "barat" bumi (Chile),dan...semalam berlaku dekat timur "bumi" (Taiwan)...


Kalau kita ada sebijik bola,

Dan buat simulasi dalam otak kita dan letakkan peta dunia kat bola tu dan kita putarkan dan perhatikan baik2.....

kita akan perasan yang benua Nusantara ni a.k.a. "PENTAS SUNDA" sebenarnya selari dengan benua Latin di sebelah barat sana...

(maksudnya kalau kau ada mesin yang boleh gali bumi ni sampai jumpa lahar panas dan menembusi pulak mental bumi,

maka kau akan tembus ke permukaan bumi di sebelah sana...)


Oleh itu kalau anda perasan....bila terjadi berlaku gempa bumi di Jepun,Selang seminggu~2 akan berlaku gempa di area Turki area2 timur tengah,begitu jugak lah halnya minggu ni....gempa di Negara Chile di "barat" menyebabkan kerak bumi di sebelah "timur" bergegar,Dan dalam masa tak sampai 4 hari sahaja...Negara Taiwan di "timur" bergegar pada hari semalam.

Untuk pengetahuan semua:

-gempa di Chile (terjadi pada Ahad 28.02.2010 waktu Malaysia, kat Chile masa tu hari Sabtu)

-gempa di Taiwan (baru terjadi semalam iaitu Khamis, 04.03.2010)

(kedua2 gempa ini berlaku dalam tempoh tak sampai 1 minggu aje)


Sila rujuk:

http://uk.news.yahoo.com/18/20100304/twl-powerful-quake-strikes-southern-taiw-4bdc673.html

Jadi apa kena mengena pulak ye ???Ok, mari kita lihat apa kaitannya kata2 Nabi Muhammad 1400++ tahun yang lalu....

Dengan ke"relevan"nan yang terjadi hari ini,


Quote:

Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata:

"Datang kepada kami Nabi Muhammad dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang...Lalu Nabi Muhammad bertanya:

"Apa yang kamu perbincangkan?". Kami menjawab: "Kami sedang berbincang tentang hari qiamat".

Lalu Nabi Muhammad berkata: "Tidak akan terjadi hari kiamat sehingga kamu melihat sebelumnya 10 macam tanda-tandanya".

Kemudian baginda menyebutkannya:

01) Asap tebal (mungkinkah jerebu2 yang pernah berlaku dulu akibat pembakaran ? letusan gunung berapi ?)

02) 3 kali gempa bumi besar, (mungkinkah ianya gempa bumi akhir2 ini ?)

03) sekali di timur, sekali di barat, (mungkinkah ianya gempa bumi akhir2 ini ?)

04) dan yang ketiga di Semenanjung Arab (mungkinkah ianya gempa bumi akhir2 ini ?)

05) Keluarnya Al-Masih Dajjal (bermata 1) (iluminati & freemason & israel sedang menunggunya...)

06) Turunnya Al-Masih Isa (orang barat panggil "Jesus")

07) Yakjuj dan Makjuj (orang barat panggil "Gog & Magog")

08) Terbit matahari dari barat (teori ini sekarang sedang berlegar2 di NASA)

09) Dabbah (binatang yang boleh berkata2 muncul di Mekah)

10) keluarnya api besar yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka".
(Hadis Riwayat Muslim)

Tahukah anda....

Kelmarin pada hari Rabu, 03,03,2010 pihak Nasa telah mengemukakan 1 penemuan yang agak mengejutkan,Iaitu 1 teori yang terpendam dalam hati aku selama ni...

Iaitu...

"Nasa telah mengesan gempa bumi 8.8 magnitud yang besar & kuat yang berlaku di Negara Chile Ahad lepas waktu Malaysia,

telah menyebabkan paksi putaran orbit planet bumi telah teralih sedikit sejauh 8 sentimeter.....yang akibatnya menyebabkan putaran bumi menjadi lebih laju beberapa 1.26 mikro saat,lalu menyebabkan hari siang di sana lebih pendek dari malam,

tapi kena ingat jugak,kalau kekuatan gempa ni saling bersahutan dan berterusan berlaku tahun ni setiap 2minggu,

maka hadis Nabi Muhammad di mungkinkah dianggap sempurna? "

untuk rujukan supaya kita ni menkaji boleh le rujuk

http://www.theprovince.com/technology/Chile+quake+shifted+axis+Earth+shortened+days+scientist/2636806/story.html


Jadi apa kena mengena pulak ye ???

Ok, jom kita lihat apa kaitannya kata2 Nabi Muhammad 1400++ tahun yang lalu untuk kali ke dua plak....

Iaitu dari sudut masa.......Dengan ke"relevan"nan yang terjadi hari ini,Semakin dunia ni canggih....semakin terbuktilah semua kata2 Nabi Muhammad........Perhati dan dengar baik2....


Quote:

Daripada Anas bin Malik r.a. berkata:

Nabi Muhammad berkata;

"Tidak akan terjadi hari kiamat sehingga masa menjadi singkat,maka setahun dirasakan seperti sebulan dan sebulan dirasakan seperti seminggu dan seminggu dirasakan seperti sehari dan sehari dirasakan seperti satu jam dan satu jam dirasakan seperti satu petikan api".
Hadis Riwayat Tarmizi

Kesimpulan yang ingin dibawak melalui artikel kali ini ialah,Tentang tanda2 kecil yang menuju ke tanda2 besar hari kiamat,

Sedang benar2 terjadi kat zaman kita,Bukannya di zaman mak bapak kita......

Kitalah generasi yang "mungkin" ditakdirkan menemui pemimpin2 akhir zaman......

Apalah nasib anak2 kita kat rumah tengah buat apa nanti besar dah get ready ke belum ke and so on....

Adakah kita sudah bagitau perkara2 yang sepatutnya bagi tau kat anak,

Maksudnya meantime bila bende ni jadik betul2 nanti takut dah tak sempat & anak2 akan salahkan kita

Lepastu cakap kenapa masa aman dulu abah tak bagitau......

Apakah kita benar2 maju menjelang tahun 2020 ini atau something yang dalam jangkaan bakal berlaku ?
 
Dipetik dari email rakan-rakan.
 
Wallahualam
Panglima7



3 comments:

norazah binti abdullah said...

nice info...
boleh ke sy copy n share di my blog

Panglima7 said...

Dipersilakn Cikgu. Silakan copy and paste. Tak perlu minta izin dari hamba.

nurul izzati said...

Saya suka ilmu fizik namun saya tak pandai fizik. Seronok membaca bukti-bukti kehebatan Allah.

Related Posts with Thumbnails

Jom Chatting dan Borak Secara Online

http://www.meebo.com/rooms

Pengikut Panglima7 Luar Negara